Nu Vitaal Worden

Wil je een sterk en gezond immuunsysteem hebben?

Aloe vera plant

Ken je ook mensen die een aandoening hebben of heb je zelf al jaren last van klachten die steeds terugkomen? Heb jij je al afgevraagd wat de reden is waarom het lichaam zichzelf soms aanvalt? Er is een categorie voedingsstoffen die 100 jaar geleden in onze voeding was, maar nu niet meer. 

Toen je een kind was en bijvoorbeeld van je fiets viel, plakte je moeder er een pleister op. Na een aantal dagen was je huid weer roze en helemaal genezen. Je weet dat je lichaam de wond genezen had.  Hoe kan het immuunsysteem een gezonde cel van een slechte cel, zoals een bacterie of virus, onderscheiden? 

Er is een nieuwe wetenschap ontstaan, genaamd Glycobiologie. Glyco betekent zoet. Dit is de wetenschap van de functie van plantensuikers in je lichaam (ook bekend als glyconutriënten). Door wetenschappelijke onderzoeken is ontdekt dat er 8 plantensuikers zijn die noodzakelijk zijn voor een goede communicatie tussen de cellen. Deze suikers versmelten in je lichaam met proteïne en vormen aan de oppervlak van een cel antennes.

Doordat deze antennes contact maken met elkaar wisselen de cellen onderling informatie uit. Deze antennes beschermen de cellen tegen verkeerde of slechte cellen, zoals bacteriën of virussen. Iedere gezonde cel is overdekt met deze antennes. Hier zijn de namen van de 8 essentiële suikers.

Tegenwoordig hebben we slechts 2 van de 8 in onze voeding ( glycose en galactose). De reden hiervoor is dat bijna alle groenten en al het fruit tegenwoordig voortijdig geoogst worden. Daardoor bevatten groenten en fruit veel te weinig van die plantensuikers. Je lever is wel in staat om deze 8 essentiële suikers aan te maken, maar dat kost je lichaam teveel energie.

De plantensuikers fungeren als het communicatienetwerk in je lichaam. We weten allemaal dat de Aloë vera plant een genezende werking heeft. Het genezende ingrediënt  van deze plant is mannose. 

Het bedrijf Mannatech heeft het product Ambrotose complex ontwikkeld. Hierin is de resterende 6 plantensuikers verwerkt. De European Journal of Clinical Nutrition (2011) publiceerde een studie over Glycobiologie waarin staat dat het innemen van plantensuikers (glycanen) bijzonder positieve wijzigingen in de suikerstructuren op het celoppervlak kan veroorzaken. Dit alles zonder bijwerkingen.

De wetenschap Glycobiologie is nog niet opgenomen in de curriculum van medische studenten. In Amerika is het wel als extra hoofstuk toegevoegd. Deze plantensuikers is de ontbrekende schakel in onze voeding. Je kunt je immuunsysteem een boost geven door het innemen van de Ambrotose complex of een ander supplement die ook de plantensuikers suikers bevatten.

Wat zijn de voordelen van essentiële suikers?

  1. Ondersteunt het immuunsysteem voor een betere afweer.
  2. Ondersteunt de werking van het spijsverteringstelsel.
  3. Fungeert als een prebiotica.
  4. Bevordert cognitieve functies.
  5. Bevordert geheugen, concentratie en alertheid.
  6. Verbetert stemming en vermindert prikkelbaarheid.
  7. Bevordert mentale gezondheid.

Mannatech heeft tot op heden 140 patenten. Er zijn meer producten van Mannatech die glyconutriënten bevatten. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Wil je weten welke supplementen voor welke klachten goed zijn? Lijst van verschillende klachten