Volgens mij hebben de meeste mensen het nog niet door. Wereldwijd is er een enorme toename aan mensen met chronische ziekten en aandoeningen. Wat zijn de redenen hiervoor?

Als ik aan mijn eigen kinderjaren terugdenk sta ik versteld als ik zie wat kinderen in de eerste 5-10 jaar van hun leven eten en drinken. Daarnaast zie ik dat kinderen, in de eerste jaren van hun leven, te weinig groente en fruit eten, terwijl dit juist zo belangrijk is. Als je een huis bouwt zorg je voor een goed fundament!

Vijftig jaar geleden is de industriële revolutie begonnen. Wat bedoel ik hiermee? Vanaf die tijd consumeren we elke dag veel bewerkt en gefrituurd voedsel. Wist je dat 70% van de producten die je in de supermarkt koopt bestaat uit bewerkt voedsel en dat het je lichaam niet voedt? Het bevat geen vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft voor een gezond en sterk immuunsysteem.

Dus al die verpakkingen, het bewerkte vlees en het feit dat veel mensen geregeld of zelfs een aantal keren per week gefrituurd voedsel eten, zorgen voor de toename van verschillende gezondheidsklachten.

Het zorgt voor een overmaat aan omega 6 vetzuren en een tekort aan omega 3 vetzuren. Hierdoor verharden je celmembranen en ontstaan er ontstekingen. Het probleem is dat deze ontstekingen laaggradige ontstekingen zijn: Je merkt er eerst helemaal niets van.

Pas als er jaren overheen gegaan zijn en je er last van krijgt, krijg je te horen welke aandoening je hebt. Daarnaast kan het zich uiten in huid- of tal van andere gezondheidsklachten.

De werking van omega 3 vetzuren kun je vergelijken met de olie in je auto. De olie zorgt voor de optimale werking van alle onderdelen van je auto. Stel dat je de olie in je auto niet geregeld ververst of aftapt. Omega 3 vetzuren functioneren op je celmembranen en zorgen voor de optimale opname van voedingsstoffen en de optimale afvoer van afvalstoffen.

Het zal je wellicht verbazen dat de farmaceutische industrie eveneens 50 jaar geleden geïntroduceerd is. Artsen behandelen patiënten dus met medicatie, terwijl de meeste mensen een tekort hebben aan omega 3 vetzuren.

Dat is de reden waarom de medici al jaren wetenschappelijke onderzoeken doen en er desondanks weinig vooruitgang geboekt wordt. Het was nooit de bedoeling dat je handenvol medicatie zou innemen i.v.m. je gezondheidsklachten. Wist je trouwens dat er jaarlijks duizenden mensen sterven aan verkeerd medicijngebruik en/of de bijwerkingen van medicatie?

Wil je preventief aan je gezondheid werken en/of op een natuurlijke wijze herstellen van je gezondheidsklachten? Zorg dan voor een optimale ratio van omega 6 en omega 3. Je zult er versteld van staan welke positieve invloed dat op jouw vitaliteit zal hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *