Wat mij opvalt in Nederland is dat ouders hun baby’s en peuters warm aankleden tegen de kou. Dat is natuurlijk noodzakelijk. Maar er is een groot verschil in temperatuur in de winkels t.o.v. de temperatuur buiten.

Het is raadzaam om sjaal, muts en handschoenen uit te doen; vooral als je langer dan een half uur in de betrokken winkel boodschappen doet. Ik zie geregeld kinderen schreeuwen omdat ze het te warm hebben.

Ik zie veel te weinig ouders die hun kinderen van jongs af aan leren om water te drinken. Kinderen zouden eigenlijk slechts bij uitzondering wat anders moeten krijgen als ze dorst hebben. Hierdoor zal hun liefde voor zoet verminderen.

In de meeste scholen is de luchtkwaliteit in de leslokalen niet optimaal. De ramen worden niet iedere dag geopend. Daardoor komt er bijna nooit frisse lucht binnen.

In veel kantoren staat de thermostaat vaak te hoog. Ik snap wel dat mensen het snel koud hebben als ze stil zitten. Toch is het gezonder om je warm aan te kleden en zo nu en dan een rondje te lopen. In sommige gebouwen staat de verwarming zelfs het hele weekend aan. Wat ontzettend jammer: het kost niet alleen veel geld, het onttrekt ook veel zuurstof aan de lucht.

Gelukkig is er een enorme toename in mensen die geregeld water drinken. Maar, ik ben ervan overtuigd dat veel mensen nog niet voldoende drinken. Dit zie ik geregeld als ik in de trein zit. Veel mensen houden dan hun jassen aan. Als je echter 2-3 uren reist is het beter om je jas uit te doen of geregeld water te drinken. Veel mensen drinken de hele rit niets en nemen vervolgens, als ze hun bestemming bereikt hebben, een kop koffie. Alleen, koffie onttrekt vocht aan je lichaam. Het is daarom wel handig om een tijdje erna eveneens een glas water te drinken.

In verzorgingstehuizen krijgen ouderen vaak alleen koffie of thee aangeboden. Aangezien de temperatuur er vaak hoog is zou het mooi zijn als ze tevens een glas water aangeboden krijgen.

Je lichaam bestaat uit 70% water en het is belangrijk om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken. Ook tijdens de wintermaanden. Er wordt tevens vaak geadviseerd om lauwwarm of heet water te drinken. Hierdoor zorg je voor een goede darmwerking en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *