Toen ik in Nederland kwam wonen vond ik het vreemd dat hier zoveel jongeren zijn met een depressie. Komt het nu omdat jongeren in Nederland veel meer trauma’s doormaken dan in sommige andere landen? Ik denk van niet.

Natuurlijk zijn er diverse redenen wat de aanleiding voor een depressie kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld opgroeien in een huis waar je weinig liefde van je ouders krijgen. Of waar er veel ruzie of geweld is.

Wat mij vooral opvalt is dat kinderen veel speelgoed krijgen, er wordt ook veel aandacht gegeven aan materiële dingen. Veel kinderen groeien daarom op met het idee dat je gelukkig bent als je veel en geregeld nieuwe spullen krijgen.

Daarnaast zijn veel vrouwen te druk als hun kinderen nog jong zijn. Ze werken hard aan hun carierre, hebben een druk sociaal leven, gaan ook naar de sportschool en ze moeten dan ook nog tijd en aandacht geven aan hun partner. Juist in de beginjaren is het zo belangrijk om tijd en aandacht te geven aan je peuter en kleuter. De band die je in de beginjaren opbouwt krijg je nooit meer terug.

Er wordt ook te weinig tijd en aandacht gegeven aan dieet en leefstijl en tekorten. Als ik zie wat kinderen in de eerste 5-10 jaar eten en drinken dan ben ik niet verbaasd dat hier veel jongeren zijn die niet lekker in hun vel zitten. Juist in de beginjaren is het zo belangrijk om je kind aan zoveel mogelijk groente en fruit bloot te stellen. Toch zie ik dat kinderen in deze periode te weinig groente en fruit eten.

Het is al jaren bekend dat een hoge suikerinname een negatieve invloed heeft op je psyche. Waarom is suiker slecht voor je? Daarnaast heeft slaap tekort ook een negatieve uitwerking op je hersenen.

De behandeling van jongeren met een depressie kan anders. Tezamen met de therapie kunnen er meer aandacht gegeven wordt aan een gezond dieet en gezonde leefstijl. Deze jongeren kunnen in plaats van antidepressiva ook gestimuleerd wordt om 3 keer per week intensief te sporten.

Er is veel bewijs dat antidepressiva niet effectief werkt en meer nadelen hebben dan voordelen. Ik heb 8 jaar geleden naar een video gekeken van een vrouw in Amerika. Zij heeft 12 jaar bij een farmaceutisch bedrijf gewerkt. Zij heeft ook gezegd dat 3 keer per week intensief sporten veel effectiever werkt dan antidepressiva.

Ik merk het ook bij mijzelf. Ik moet mij vaak dwingen om naar de sportschool te gaan. Dit omdat ik ook geneigd ben om depressief te zijn. Toch is het iedere keer een eye-opener als ik na een uur sporten mij vrolijk en gelukkig voelen. Daarnaast heb ik veel meer energie en kan ik uren erna actief zijn en bergen verzetten.

Een ander tekort dat aangepakt kan worden is het aanvullen van een hoog kwaliteit omega 3 olie met een hoog gehalte DHA vetzuren.

Hoe kun je sneller opknappen van een depressie?

De DHA vetzuren zijn bouwstoffen voor je hersenen waardoor deze jongeren sneller kunnen opknappen. Ik vind het daarom onvoorstelbaar dat deze jongeren met zware antidepressiva behandeld worden. De afgelopen jaren heb ik ook jongeren ontmoeten die al vele jaren behandeld worden. Het is mij duidelijk dat een betere aanpak meer winst zullen opleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *