We maken allemaal nare gebeurtenissen mee en natuurlijk heeft dat invloed op hoe je in het leven staat. Er wordt steeds meer druk op mensen uitgeoefend om te presteren. Zoveel mogelijk doen in een zo kort mogelijke tijd. Dit veroorzaakt veel stress.

Ben je het zat om niet goed in je vel te zitten? Gebruik je al jaren antidepressiva en vind je dat die niet echt werken? Wat zal het voor je betekenen als je meer van het leven kunt genieten?

Je kunt heel erg je best doen om je dag goed in te delen en programma’s te volgen. Maar, daarnaast heeft jouw lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig voor een optimale werking van je hersenfunctie.

Als je van jongs af aan te weinig groenten en fruit eet of te vaak bewerkt voedsel tot je neemt dan beïnvloedt dat je psyche. In warme landen eten mensen bijvoorbeeld grotere hoeveelheden groente en fruit en minder bewerkt voedsel.

Je hersenen en je darmen communiceren met elkaar. Als je bijvoorbeeld een hoge suikerinname hebt kan dit impulsief gedrag veroorzaken. Een hoge suikerinname zorgt er eveneens voor dat je minder energie hebt.

Bewerkt voedsel zoals vlees en voedsel dat gefrituurd is kan agressief gedrag veroorzaken. Bewerkt voedsel veroorzaakt een te hoge ratio van omega 6 vetzuren. Daarnaast is het belangrijk om voldoende omega 3 vetzuren te hebben. Deze zijn van groot belang voor je hersenfunctie.

Een andere reden waarom veel mensen een depressie kunnen hebben is slaaptekort. Het feit dat studenten geregeld nachten wakker blijven en 80% van de bevolking te laat naar bed gaat is funest voor je hersenfunctie.

Heb je tijdens je studentenjaren veel alcohol gedronken dan kan dit ook een reden zijn waarom je minder goed in je vel zit. Alcohol op jonge leeftijd zorgt voor veel schade aan je hersenfunctie.

Door te sporten kun je beter in je vel zitten. Ik ben van mening dat je sneller kunt opknappen door bijvoorbeeld extra omega 3 in te nemen, magnesium en extra antioxidanten. Dat zal ervoor zorgen dat je je sneller beter zult voelen en je leven weer kunt oppakken.