Nu Vitaal Worden

Blog

Kinderen krijgen te weinig voedingsstoffen binnen

Als ik om mij heen kijk zie ik dat de meeste kinderen te weinig groenten en fruit eten. Trouwens, toen ik zwanger was van mijn zoon (nu 29 jaar) werd mij verteld dat het belangrijk is om je kind in de eerste 5-10 jaar van zijn of haar leven aan...

Lees verder

Waarom is het voor 1 op de 6 vrouwen moeilijk om zwanger te worden?

Toen ik in Nederland kwam wonen zag ik veel mensen met verschillende aandoeningen en klachten. Natuurlijk hebben sommige vrouwen een afwijking of is er een genetische oorzaak waarom vrouwen soms moeite hebben om zwanger te worden. Voedingstekorten Een groot percentage van de bevolking eet van jongs af aan te weinig...

Lees verder

Wil je je conditie verbeteren met wandelen? Hoe doe je dat?

Sinds het coronavirus zie ik steeds meer mensen wandelen en dat is natuurlijk goed voor je conditie. Het is mooi om te zien dat mensen van alle leeftijden vaker naar buiten gaan en in beweging zijn. Wil jij je conditie verbeteren is het handig om voor jezelf te bepalen welke...

Lees verder

Heb je ook moeite met de stress in je leven?

Het is goed om te beseffen dat onze levens de afgelopen 50 jaar enorm veranderd zijn. Wat je daarvan hebt meegekregen hangt uiteraard af van jouw leeftijd. Als ik terugdenk aan mijn jeugd: het leven was rustig, er was bijna geen verkeer, niemand had haast en er waren bijna geen...

Lees verder

Waarom is het belangrijk om voldoende water te drinken?

Wat mij opvalt in Nederland is dat ouders hun baby’s en peuters warm aankleden tegen de kou. Dat is natuurlijk noodzakelijk. Maar er is een groot verschil in temperatuur in de winkels t.o.v. de temperatuur buiten. Het is raadzaam om sjaal, muts en handschoenen uit te doen; vooral als je...

Lees verder

Waarom is preventie beter dan genezen?

Wat mij steeds opvalt is dat de meeste mensen denken dat ze gezond zijn als ze geen klachten hebben. Dat is jammer, want je lichaam is fantastisch gemaakt en probeert altijd eerst zelf de onbalans te herstellen. Dit herstel kan weken, maanden of zelfs jaren duren. Tegen de tijd dat...

Lees verder

Waarom zijn er veel jongeren met een depressie in Nederland?

Toen ik in Nederland kwam wonen vond ik het vreemd dat hier zoveel jongeren zijn met een depressie. Komt het nu omdat jongeren in Nederland veel meer trauma’s doormaken dan in sommige andere landen? Ik denk van niet. Natuurlijk zijn er diverse redenen wat de aanleiding voor een depressie kunnen...

Lees verder

Welke methoden gebruik je om in balans te zijn?

Ik verdiep mij al enkele jaren in gezondheid en wat je kunt doen om je vitaliteit zo lang mogelijk in stand te houden. Onze levens zijn de afgelopen 50 jaar erg veranderd. Hierdoor hebben we allemaal wel eens last van stress, slaapproblemen, psychische klachten, pijn, straling van mobiele apparaten enz....

Lees verder

Denk je ook dat je te veel betaalt voor je zorgpremie?

Veel mensen vinden het jammer dat hun zorgkosten jaarlijks stijgen. Hier zijn veel redenen voor. Toen ik, meer dan 10 jaar geleden, in Nederland kwam wonen was ik verbaasd om te zien hoeveel behandelingen, hulpmiddelen en medicatie patiënten vergoed krijgen. Ik was dat niet gewend. Het grootste probleem is dat...

Lees verder

Blue zones

Allereerst: de Blue Zones omvatten gebieden in de wereld waar de mensen zonder noemenswaardige gezondheidsklachten ouder dan 100 jaar worden. Hoeveelheid groenten en fruit Bewoners in de Blue Zones eten bijvoorbeeld veel grotere hoeveelheden groenten en fruit en vooral zongrijpte groenten en fruit. In Nederland eet slechts 6% van de...

Lees verder